Нові каштани на Хрещатику висадять у жовтні

Нові каштани сорту «Бріоті» невибагливі та стійкі, тому мають тривалий час радувати киян та гостей столиці.

Уже на початку жовтня на головній вулиці столиці ― Хрещатику ― висадять нові каштани.

Про це повідомила прес-служба КМДА.

Знесення сухостійних дерев зеленбудівці розпочали ще наприкінці серпня. Спеціальна комісія дослухалась до думки науковців і схвалила сорт каштану «Бріоті», який не ушкоджується каштановою мінуючою міллю, як, наприклад, каштан кінський.

Генеральний директор комунального об’єднання «Київзеленбуд» Михайло Царенко пояснив: «Нові каштани ми придбаємо шляхом проведення відповідного тендеру, як передбачено чинним законодавством України, і в ньому зможе взяти участь будь-яка фірма».

Згідно із розпорядженням КМДА, на капітальний ремонт зелених насаджень на Хрещатику виділено 4 млн. грн. Крім закупівлі 289 саджанців каштанів, у цю суму входить вартість пересаджування 65 дерев, вартість корчування 224 пнів, заміна ґрунту, а також транспортні витрати.

Михайло Царенко також зауважив, що нові каштани сорту «Бріоті» невибагливі та стійкі, тому мають тривалий час радувати киян та гостей столиці.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді