Столичним освітянам допоможуть у придбанні доступного житла

Коштом міського бюджету столичним освітянам частково компенсуватимуть перший внесок на придбання доступного житла. Муніципальну підтримку надаватимуть киянам, які виявили бажання збудувати житло за державною програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів та потребують поліпшення житлових умов.

Із впровадженням Столичного стандарту освіти соціальний захист педагогічних працівників набуде нового значення та ваги.

Про це заявила начальник Головного управління освіти і науки Оксана Добровольська.

Міська влада сформувала ефективний підхід до вирішення житлового питання освітян. Коштом міського бюджету столичним освітянам частково компенсуватимуть перший внесок на придбання доступного житла, запевнила вона.

Муніципальну підтримку надаватимуть киянам, які виявили бажання збудувати житло за державною програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів та потребують поліпшення житлових умов.

Компенсацію зможуть отримати громадяни, стосовно яких банківська установа прийняла рішення про надання кредиту, шляхом оплати частини обов’язкового власного внеску позичальника (розрахованого банківською установою) відповідно до договору, укладеного між Іпотечним центром, банком та громадянином.

Часткова компенсація вартості житла надаватиметься у такому розмірі:

― 50% власного внеску позичальника, але не більше 10% вартості житла ― для киян, які перебувають на квартирному обліку не менше 3-х років і пропрацювали на підприємстві не менше 3-х років;

― 100% власного внеску,  але не більше 20% вартості житла ― для громадян, які перебувають на квартирному обліку 5 і більше років і пропрацювали на підприємстві не менше 10 років.

Для того, аби отримати відповідну допомогу від міської влади, необхідно звернутися до Головного управління житлового забезпечення із заявою про надання часткової компенсації вартості житла; довідку про перебування на квартирному обліку; довідку з місця роботи; копію договору часткової компенсації відсотків позичальнику.

За інформацією районних управлінь освіти в місті Києві державних адміністрацій та керівників навчальних закладів комунальної власності у контрольному списку педагогічних працівників, які перебувають на черзі квартирного обліку за місцем роботи понад 2100 родин освітян. На даний момент документ проходить процедуру уточнення та погодження у Головному управлінні житлового забезпечення.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді