Діти, які більше харчуються у фаст-фудах виростають із нижчим рівнем IQ, ніж їх однолітки, які харчуються свіжовиготовленою їжею.
Про це свідчать дані нового дослідження Лондонського університету.
У дослідженні розглядалося, як щоденний раціон вливає на пізнавальні здібності дитини та її ріст. У експерименті взяли участь 4 тисячі шотландських дітей віком від 3-х до 5-ти років.
Виявилося, що батьки із вищим соціально-економічним статусом дають своїм дітям страви, виготовлені зі свіжих продуктів, і це позитивно позначається на їхньому IQ.
Батьки ж із нижчим соціальним статусом, які в силу завантаженності мають менше часу на приготування їжі, більше годують своїх дітей фаст-фудом, що призводить до зниження рівня інтелекту.
Інше дослідження, проведене вченими із Університету Аделаїди (США), показало, що діти, які споживають нездорову їжу, таку як чіпси, піццу, печиво у віці до трьох років, матимуть нищий рівень IQ.
Діти, які були протестовані повторно через 5 років, мали рівень IQ на 5 пунктів нижче, ніж їх однолітки, які вживали здорову їжу.