Споживання фаст-фуду лишає дітей можливості стати розумнішими ― вчені

Блок під заголовком новини 1  Підпишіться на Messenger-канал Messenger — Експертус Освіта! Тримаємо руку на пульсі змін без паніки та спаму

Батьки ж із невисоким соціальним статусом, які в наслідок завантаженності мають менше часу на приготування їжі, більше годують своїх дітей фаст-фудом, що призводить до зниження рівня інтелекту.

Діти, які більше харчуються у фаст-фудах виростають із нижчим рівнем IQ, ніж їх однолітки, які харчуються свіжовиготовленою їжею.

Про це свідчать дані нового дослідження Лондонського університету.

У дослідженні розглядалося, як щоденний раціон вливає на пізнавальні здібності дитини та її ріст. У експерименті взяли участь 4 тисячі шотландських дітей віком від 3-х до 5-ти років.

Виявилося, що батьки із вищим соціально-економічним статусом дають своїм дітям страви, виготовлені зі свіжих продуктів, і це позитивно позначається на їхньому IQ.

Батьки ж із нижчим соціальним статусом, які в силу завантаженності мають менше часу на приготування їжі, більше годують своїх дітей фаст-фудом, що призводить до зниження рівня інтелекту.

Інше дослідження, проведене вченими із Університету Аделаїди (США), показало, що діти, які споживають нездорову їжу, таку як чіпси, піццу, печиво у віці до трьох років, матимуть нищий рівень IQ.

Діти, які були протестовані повторно через 5 років, мали рівень IQ на 5 пунктів нижче, ніж їх однолітки, які вживали здорову їжу. 

додаток

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Яким буде НМТ—2026

Уже чотири роки Український центр оцінювання якості освіти замість традиційного ЗНО проводить НМТ. Як проходитиме НМТ у 2026 році, починаємо дізнаватися вже зараз
826

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді