Споживання фаст-фуду лишає дітей можливості стати розумнішими ― вчені

Батьки ж із невисоким соціальним статусом, які в наслідок завантаженності мають менше часу на приготування їжі, більше годують своїх дітей фаст-фудом, що призводить до зниження рівня інтелекту.

Діти, які більше харчуються у фаст-фудах виростають із нижчим рівнем IQ, ніж їх однолітки, які харчуються свіжовиготовленою їжею.

Про це свідчать дані нового дослідження Лондонського університету.

У дослідженні розглядалося, як щоденний раціон вливає на пізнавальні здібності дитини та її ріст. У експерименті взяли участь 4 тисячі шотландських дітей віком від 3-х до 5-ти років.

Виявилося, що батьки із вищим соціально-економічним статусом дають своїм дітям страви, виготовлені зі свіжих продуктів, і це позитивно позначається на їхньому IQ.

Батьки ж із нижчим соціальним статусом, які в силу завантаженності мають менше часу на приготування їжі, більше годують своїх дітей фаст-фудом, що призводить до зниження рівня інтелекту.

Інше дослідження, проведене вченими із Університету Аделаїди (США), показало, що діти, які споживають нездорову їжу, таку як чіпси, піццу, печиво у віці до трьох років, матимуть нищий рівень IQ.

Діти, які були протестовані повторно через 5 років, мали рівень IQ на 5 пунктів нижче, ніж їх однолітки, які вживали здорову їжу. 

Вебінар ВМДЗ

Статті за темою

Усі статті за темою

Портфоліо вихователя дитячого садка

Портфоліо — це форма презентації педагогом свого педагогічного досвіду. Як створити й оформити портфоліо вихователя закладу дошкільної освіти? Яким воно має бути і чи є необхідною умовою для атестації чи конкурсу?
45508

БКДО: Державний стандарт дошкільної освіти

Державний стандарт дошкільної освіти — це Базовий компонент дошкільної освіти (нова редакція), затверджений 12 січня 2021 року наказом МОН №33. Він визначає вимоги до обов’язкових компетентностей та результатів освіти дитини дошкільного віку (6 (7) років), а також умови, за яких вони можуть бути досягнуті відповідно до міжнародних стандартів якості освіти.
91024

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді