У МОНмолодьспорту взялися контролювати підготовку навчальних закладів до холодів

Дмитро Табачник зобов’язав керівників департаментів МОНмолодьспорту надати допомогу регіональним управлінням у вирішенні проблем підготовки до опалювального сезону, а керівників регіональних органів управління освітою ― до 12 жовтня представити найсвіжішу інформацію щодо виправлення ситуації.

За оперативною інформацією регіональних органів управління освітою станом на сьогодні повністю завершені ремонтні роботи в усіх дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах України.

Про це повідомив глава МОНмольдьспорту Дмитро Табачник.

За його інформацією, кількість середніх шкіл, у яких проведено капітальний ремонт разом з новобудовами перевищує позначку у 2,5 тис. гривень. Зокрема, в Зарічанській загальноосвітній школі, що на Хмельниччині, полагоджено шатровий дах, який був зруйнований внаслідок стихійного лиха. Загальна вартість ремонту, за попередніми підрахунками Міністерства надзвичайних ситуацій, сягає 1 млн. гривень. Ці кошти були відразу виділені з резервного фонду. Також завершено підготовку котелень та систем опалення в усіх навчальних закладах України.

У свою чергу, керівники регіональних органів управління освітою у відео-режимі звернулися з пропозиціями та побажаннями; були озвучені проблеми окремих навчальних закладів та запропоновані шляхи їх вирішення. Дмитро Табачник зобов’язав керівників департаментів МОНмолодьспорту надати допомогу регіональним управлінням у вирішенні цих проблем, а керівників регіональних органів управління освітою ― до 12 жовтня представити найсвіжішу інформацію щодо виправлення ситуації.

Заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський порадив керівникам провести інструктаж для нічних чергових в навчальних закладах, які мають оперативно реагувати у разі виникнення аварій опалювальних систем. Він також висловив побажання щодо невідкладного надання інформації керівниками навчальних закладів безпосередньо МОНмолодьспорту. «Важливо, щоб інформацію про аварії в системах опалювання ми отримували не з преси, а терміново й оперативно від вас», ― наголосив Борис Жебровський.

Міністр освіти і науки, молоді та спорту  Дмитро Табачник в он-лайн режимі провів селекторну нараду з питань готовності дошкільних, загальних середніх, професійно-технічних, вищих та позашкільних навчальних закладів України до початку опалювального сезону, у якому взяли участь заступник Міністра Борис Жебровський, керівники структурних підрозділів Міністерства та усіх регіональних органів управління освітою, які перебували на он-лайн зв’язку.

10 жовтня прем’єр-міністр України Микола Азаров на засіданні Кабінету міністрів зобов’язав усі міністерства та відомства відповідальніше готуватися до осінньо-зимового періоду, наголосивши, що всі об’єкти в усіх населених пунктах мають бути в стані стовідсоткової готовності.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27857

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді