Жебровський хоче повернути дітям дитинство

Викликає занепокоєння у МОНмолодьспорту, що чимало вчителів перших класів свідомо йдуть на порушення ― задають домашні завдання і виставляють оцінки.

Заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту  Борис Жебровський провів Всеукраїнську нараду з ректорами (директорами) обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти.

Про це повідомили у прес-службі МОНмолодьспорту.

На нараді зроблено аналіз міжнародної діяльності Інститутів післядипломної педагогічної освіти, визначено її результативність та перспективи.

Серед питань, які обговорювалися:

― впровадження інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах та включення навчального курсу «Основи інклюзивної освіти» до навчальних програм для слухачів курсів підвищення кваліфікації;

― впровадження в роботу дошкільних навчальних закладів нової  редакції  Базового компоненту дошкільної освіти та оновленої після апробації  програми розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт».

Заступник Міністра окреслив та проаналізував також проблему  кадрового забезпечення у дошкільних навчальних закладах. Тут чимало вакансій. «Проблема полягає у тому, щоб заохотити фахівців працювати педагогами саме у дошкільних закладах», ― наголосив Борис Жебровський.

Окремого втручання Міністерства потребує питання експериментальної діяльності у навчальних закладах, яка часто суперечить не тільки нормативній базі, а й здоровому глузду, зазначив заступник Міністра.

Гострої критики, на думку Бориса Жебровського, заслуговують ті керівники шкіл, де діти в «підготовчих класах» по суті «сіли за парти». Потрібно негайно перевірити такі школи і «повернути дітям дитинство».

Викликає занепокоєння й те, що чимало вчителів перших класів свідомо йдуть на порушення ― задають домашні завдання і виставляють оцінки.

Жваве обговорення викликала ініціатива Президента Франції Франсуа Оланда, який у рамках радикального реформування освітньої системи своєї країни запропонував повністю відмінити домашні завдання для школярів.

Детально було обговорено питання підготовки до викладання з 1 вересня 2013 року інформатики в 2 і 5-х класах та другої іноземної мови у 5-х класах.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді