Про впровадження ІТ в сучасну освіту говорили у Львівському державному університеті

Присвячений науковий форум проблемам модернізації освіти та підготовки конкурентоздатних фахівців, адаптованих до роботи в умовах розвитку сучасних технологій. Проходить захід під патронатом МНС України, МОНмолодьспорту, та Національної академії педагогічних наук.

На базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності проходить ІІІ міжнародна науково-практична конференція «Інформаційно-комунікаційні технології в сучасній освіті: досвід, проблеми, перспективи», в якій беруть близько 200 видатних вчених з України, країн Євросоюзу та Росії.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства надзвичайних ситуацій.

Гостям показали нову комп'ютеризовану мультимедійну лабораторію транспортної безпеки, лабораторію іноземних мов та технічного перекладу, психолого-тренувальний центр підготовки пожежних та аварійно-рятувальних команд, мобільну інтерактивну діалогову систему тестування SMART Senteo, лабораторію екологічної безпеки тощо.

Під час прес-конференції, яка відбулася в рамках заходу, директор Інституту інформаційних технологій Національної академії педагогічних наук професор Валерій Биков зазначив, що інформаційно-комунікаційні технології зараз впроваджують в усі сфери науки та освіти України, однак введення сучасних технологій у Львівському університеті МНС має певну специфіку, яка пов’язана із функціями МНС.

Було прийняте рішення, що у контексті впровадження сучасних інформаційних технологій у підготовці майбутніх фахівців необхідно активізувати створення електронних навчальних посібників,  мультимедійних та телекомунікаційних засобів, продовжити роботу над удосконаленням мобільних інформаційних систем з подальшою інтеграцією в Урядову інформаційно-аналітичну систему з питань надзвичайних ситуацій, активно залучати курсантів і студентів магістратури, аспірантів і докторантів до розробки та досліджень проблем застосування інформаційних освітніх технологій та участі у конференціях даного напряму, впроваджувати технології дистанційного навчання як засіб забезпечення принципу освіти впродовж життя.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27857

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42298

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді