Про впровадження ІТ в сучасну освіту говорили у Львівському державному університеті

Присвячений науковий форум проблемам модернізації освіти та підготовки конкурентоздатних фахівців, адаптованих до роботи в умовах розвитку сучасних технологій. Проходить захід під патронатом МНС України, МОНмолодьспорту, та Національної академії педагогічних наук.

На базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності проходить ІІІ міжнародна науково-практична конференція «Інформаційно-комунікаційні технології в сучасній освіті: досвід, проблеми, перспективи», в якій беруть близько 200 видатних вчених з України, країн Євросоюзу та Росії.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства надзвичайних ситуацій.

Гостям показали нову комп'ютеризовану мультимедійну лабораторію транспортної безпеки, лабораторію іноземних мов та технічного перекладу, психолого-тренувальний центр підготовки пожежних та аварійно-рятувальних команд, мобільну інтерактивну діалогову систему тестування SMART Senteo, лабораторію екологічної безпеки тощо.

Під час прес-конференції, яка відбулася в рамках заходу, директор Інституту інформаційних технологій Національної академії педагогічних наук професор Валерій Биков зазначив, що інформаційно-комунікаційні технології зараз впроваджують в усі сфери науки та освіти України, однак введення сучасних технологій у Львівському університеті МНС має певну специфіку, яка пов’язана із функціями МНС.

Було прийняте рішення, що у контексті впровадження сучасних інформаційних технологій у підготовці майбутніх фахівців необхідно активізувати створення електронних навчальних посібників,  мультимедійних та телекомунікаційних засобів, продовжити роботу над удосконаленням мобільних інформаційних систем з подальшою інтеграцією в Урядову інформаційно-аналітичну систему з питань надзвичайних ситуацій, активно залучати курсантів і студентів магістратури, аспірантів і докторантів до розробки та досліджень проблем застосування інформаційних освітніх технологій та участі у конференціях даного напряму, впроваджувати технології дистанційного навчання як засіб забезпечення принципу освіти впродовж життя.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді