Нагороджено лауреатів Державні премії в галузі освіти 2012 року

Дипломами та Почесними знаками лауреатів Державної премії України в галузі освіти 2012 року нагороджені творчі колективи авторів, роботи яких було відзначено за вагомий внесок у розвиток сучасної освіти, значні наукові досягнення

У Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту нагороджено лауреатів Державної премії України в галузі освіти 2012 року.

Відповідний Указ про присудження Державних премій України в галузі освіти 2012 року (Указ № 583/2012) 6 жовтня 2012 року підписав Президент України Віктор Янукович.

Дипломами та Почесними знаками лауреатів Державної премії України в галузі освіти 2012 року нагороджені творчі колективи авторів, роботи яких було відзначено за вагомий внесок у розвиток сучасної освіти, значні наукові досягнення. Премії присуджені у п’яти номінаціях: дошкільна і позашкільна освіта, загальна середня освіта, професійно-технічна освіта, вища освіта, наукові досягнення в галузі освіти. Розмір Державної премії України в галузі освіти на 2012 рік становить двісті тисяч гривень кожна.

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник привітав лауреатів Державної премії України в галузі освіти 2012 року, які стали переможцями цього багатоетапного змагання. «Надзвичайно приємно відзначити плідну працю, наукові та творчі досягнення, що стали запорукою визнання та великої поваги освітян України», ― зазначив Міністр у вітальному слові.

Державна премія України в галузі освіти започаткована у 2010 році для відзначення видатних досягнень науково-педагогічних працівників. Два роки тому до Дня працівника освіти Президент України Віктор Янукович видав Указ «Про Державну премію України в галузі освіти» (від 30 вересня 2010 року № 929/2010). Згодом утворено при Президентові України Комітет з Державної премії України в галузі освіти, затверджено Положення про премію, Положення про Комітет та про персональний склад Комітету.

Цьогоріч за період з 1 листопада 2011 року до 1 березня 2012 року до Комітету з Державної премії в галузі освіти надійшли матеріали від 26 кандидатів (колективів). Протягом чотирьох місяців тривало громадське обговорення надісланих робіт в друкованих та електронних засобах масової інформації, здійснювалася експертна оцінка їх науково-практичної значущості.

За результатами громадського обговорення і експертизи матеріалів, на засіданнях 5 спеціалізованих секцій визначено найкращі роботи. Під час підсумкового засідання Комітету, 4 вересня 2012 року, шляхом таємного голосування визначено 5 колективів, рекомендованих на здобуття Державної премії України в галузі освіти у 2012 році.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді