Як щасливе дитинство впливає на доросле життя

Щастя кожної людини та її сім'ї, психічне здоров'я, сприятливі особисті взаємини і задоволеність своєю роботою значно корисні суспільству. Тож навіть в економічні кризи слід надавати пріоритет щастю дітей, щоб позитивний початок їхнього життя став передумовою до благополуччя в дорослому житті.

Вчені вважають, що веселий характер не є запорукою стабільності у сімейних стосунках, але гарантує задоволеність життям.

Фахівці з’ясували: що щасливішою була людина в юні роки, то вища ймовірність того, що її шлюб закінчиться розлученням. Оскільки, як виявилося, життєрадісні люди частіше переривають нещасливі стосунки.

Відкритий і веселий характер не є запорукою щасливого сімейного життя. На думку вчених з Кембриджу, життєрадісні підлітки виростають щасливими дорослими людьми, однак кількість розлучень серед них особливо висока.

У своєму дослідженні експерти вивчали зв'язок між позитивним настроєм в юності і благополуччям загалом, і виявили закономірності. Люди, які були щасливі в молоді роки, страждають від психологічних і емоційних проблем на 60% рідше. Крім цього, вони ліпше працевлаштовані і соціально адаптовані. Так, що щасливіші були юні роки, то більше задоволення людина отримує від роботи, частіше спілкується з сім'єю і з друзями та має більше соціальних контактів.

Незважаючи на це, саме серед життєрадісних людей спостерігається більша кількість розлучень. Вчені пояснюють це тим, що в емоційно здорових людей досить висока самооцінка, що дозволяє їм без особливих труднощів переривати нещасливі стосунки.

«Щастя кожного індивідуальної людини і її сім'ї, психічне здоров'я, сприятливі особисті взаємини і задоволеність своєю роботою приносять величезну користь суспільству. Таким чином, навіть у важкі фінансові часи нам слід віддавати пріоритет щастю наших дітей, щоб позитивний початок їхнього життя став передумовою до благополуччя у дорослому житті », ― наголосили дослідники.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді