Ляльки «забирають» дитинство у дівчаток

Граючи з ляльками, дівчатка приміряють на себе «дорослі» ролі: роль мами, роль домогосподарки, роль принцеси. Канони краси, впроваджувані у свідомість підростаючих дівчаток, змушують їх прагнути до часто недосяжних ідеалів.

Протягом останнього десятиліття спостерігається тенденція раннього дорослішання серед дівчаток. Виявляється, значну роль в цьому процесі відіграли сучасні ляльки.

Граючи з ляльками, дівчатка приміряють на себе «дорослі» ролі: роль мами, роль домогосподарки, роль принцеси. Канони краси, впроваджувані у свідомість підростаючих дівчаток, змушують їх прагнути до часто недосяжних ідеалів. Дуже велику роль в житті дівчаток, які виросли на іграх з ляльками-красунями, починає займати виключно зовнішня привабливість.

Психологи звертають увагу батьків на те, що останнім часом стало спостерігатися все більше психічних розладів у п'ятирічних дівчаток, які відчувають себе некрасивими. Чимало й тих, хто страждає харчовими розладами в своєму прагненні схуднути: дієтологи відзначають, що харчові розлади «молодшають» з кожним роком. Зараз вже мало кого здивує 7-8-річна дівчинка, яка відмовляється від їжі заради стрункості. Таким чином, завдяки сучасній індустрії іграшок дитинство дівчаток перестало бути таким безтурботним.

Процес раннього дорослішання дівчаток посилює той факт, що мозок дівчаток дозріває і розвивається набагато швидше, ніж у хлопчиків. Ось чому вони найчастіше починають говорити складними реченнями раніше хлопчиків, краще малюють, раніше хлопчиків починають читати і приходять в школу більш підготовленими. Мозок дівчаток розвивався трохи швидше, ніж у хлопчиків, у всі часи, проте подібного буму психічних розладів серед них не було до появи всіляких ляльок, які виглядають занадто доросло.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді