Безпечність іграшок перевірятимуть ще суворіше

Проектом передбачається, що нова редакція Технічного регламенту безпечності іграшок буде максимально повно відповідати вимогам Директиви ЄС, зокрема, будуть суттєво конкретизовані фізичні, хімічні, пожежні та гігієнічні вимоги до іграшок.

В Україні стандарти безпечності іграшок невдовзі повністю відповідатимуть вимогам Директиви ЄС.

У цьому запевнили в Міністерстві економічного розвитку та торгівлі.

Технічний регламент безпеки іграшок  був затверджений Постановою Кабміну ще у 2008 році (Постанова Кабінету Міністрів України від 08.10.2008 № 901). Для приведення стандартів у відповідність до директиви Європейського Парламенту та Ради  (№ 2009/48/ЄС від 18.06.2009 про безпеку іграшок)  Міністерством економічного розвитку і торгівлі підготовлено проект постанови Кабінету Міністрів «Про затвердження Технічного регламенту безпечності іграшок».

Проектом передбачається, що нова редакція Технічного регламенту безпечності іграшок буде максимально повно відповідати вимогам Директиви ЄС, зокрема, будуть суттєво конкретизовані фізичні, хімічні, пожежні та гігієнічні вимоги до іграшок. Також буде затверджено план заходів щодо впровадження Регламенту.

У Мінекономрозвитку впевнені, що впровадження положень нового Технічного регламенту сприятиме усуненню технічних бар’єрів в торгівлі, запобіганню появі небезпечних іграшок на ринку України, а у майбутньому полегшенню співпраці між органами ринкового нагляду в рамках системи обміну інформацією про небезпечну продукцію.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді