У Датському королівстві вчителям заборонили ходити до школи

Роботодавці оголосили локаут учителям унаслідок неврегульованого конфлікту з Профспілкою вчителів Данії.

З 1 квітня 2013 року роботодавці Датського королівства оголосили локаут учителям початкових та середніх шкіл. Ця заборона стала відповіддю муніципальної влади країни на дії та нові пропозиції Профспілки вчителів Данії.

Унаслідок локауту шкільне життя в країні паралізовано: більш ніж 50 тисяч педагогів не можуть вийти на роботу, заплановано внесення змін в розклад або скасування занять для 900 тисяч учнів. Навчальний процес припинили через безрезультатність переговорів між муніципальною владою країни та Профспілкою вчителів Данії.

Нагадаємо, що датські чиновники вирішили змінити систему розподілу навантаження, знявши обов’язковий викладацький ліміт 25 навчальних годин. Натомість вони пропонують надати школам право самостійно вирішувати, як саме використовувати робочий час учителів. У відповідь на це педагоги заявили, що директори шкіл будуть ставити більше уроків, не враховуючи їхнє позакласне навантаження.

Скільки триватимуть великодні канікули в школах Датського королівства — поки невідомо, але тамтешнім учням, скоріше, доведеться самостійно готуватися до червневих іспитів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді