У Датському королівстві вчителям заборонили ходити до школи

Роботодавці оголосили локаут учителям унаслідок неврегульованого конфлікту з Профспілкою вчителів Данії.

З 1 квітня 2013 року роботодавці Датського королівства оголосили локаут учителям початкових та середніх шкіл. Ця заборона стала відповіддю муніципальної влади країни на дії та нові пропозиції Профспілки вчителів Данії.

Унаслідок локауту шкільне життя в країні паралізовано: більш ніж 50 тисяч педагогів не можуть вийти на роботу, заплановано внесення змін в розклад або скасування занять для 900 тисяч учнів. Навчальний процес припинили через безрезультатність переговорів між муніципальною владою країни та Профспілкою вчителів Данії.

Нагадаємо, що датські чиновники вирішили змінити систему розподілу навантаження, знявши обов’язковий викладацький ліміт 25 навчальних годин. Натомість вони пропонують надати школам право самостійно вирішувати, як саме використовувати робочий час учителів. У відповідь на це педагоги заявили, що директори шкіл будуть ставити більше уроків, не враховуючи їхнє позакласне навантаження.

Скільки триватимуть великодні канікули в школах Датського королівства — поки невідомо, але тамтешнім учням, скоріше, доведеться самостійно готуватися до червневих іспитів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді