Ухвалено новий порядок формування кадрового держзамовлення

Кабінет Міністрів затвердив новий Порядок формування державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних, робітничих кадрів та підвищення їхньої кваліфікації. Відтепер спеціалістів готуватимуть відповідно до потреб ринку праці.

Кабінет Міністрів прийняв рішення про затвердження нового Порядку формування державного замовлення на підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації кадрів, повідомляє Урядовий портал.

Відтепер формування державного замовлення буде здійснюватися з урахуванням середньострокового прогнозу потреб ринку праці на найближчі п’ять років. Для складання такого прогнозу будуть використовуватися показники з валової доданої вартості, продуктивної праці та фактичної структури зайнятих у тій чи іншій професії.

Такий підхід дозволить здійснювати підготовку фахівців та робітничих кадрів відповідно до вимог ринку праці. Отже, громадяни будуть отримувати освіту чи підвищувати кваліфікацію при держзамовленні тільки на актуальні спеціальності.

Нагадаємо, що таке завдання міститься в одному з пунктів Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", затвердженого Указом Президента України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді