Здоров’я дітей — золотий фонд нації

У дошкільному навчальному закладі «Барвінок», м. Бровари Київської обл. відбувся науково-практичний семінар на тему «Сучасні підходи до організації фізкультурно-оздоровчої роботи у дошкільному навчальному закладі»

Навряд чи можна знайти батьків чи педагогів, які не хотіли б, щоб їхні діти росли здоровими. Однак багато хто не знає як цього домогтися. Деякі батьки взагалі вважають, що здоров’ям дитини мають опікуватися медики, а їх завдання — піклуватися про харчування та одяг для дітей. Саме тому збереження та зміцнення здоров’я кожної дитини, основи якого закладаються саме у період раннього та дошкільного дитинства, є одним із пріоритетних завдань дошкільного закладу. Це добре розуміють педагоги дошкільного навчального закладу «Барвінок», м. Бровари Київської обл.

Саме тут 8 грудня 2015 року відбувся науково-практичний семінар на тему «Сучасні підходи до організації фізкультурно-оздоровчої роботи у дошкільному навчальному закладі» за участі науковців Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка та представників фахової періодичної преси. У заході взяли участь вихователі, інструктори з фізкультури, вихователі-методисти та керівники дошкільних закладів міста.

Під час семінару присутні ознайомилися з окремими ефективними формами і методами збереження та зміцнення здоров’я дітей, що гармонійно інтегруються в освітні процес дошкільного закладу — це піскова і кольоротерапія; музично-хореографічна композиція та інсценування складеної батьками казки; використання нестандартного фізкультурного обладнання та елементи здоров’ярозвивальної педагогіки, розробником якої є педагог-новатор Володимир Базарний, д-р мед. та фізико-мат. наук.

Найбільше вразили присутніх творчі здібності малюків, їхнє виразне мовлення, артистизм та безпосередність емоцій, які сповна виявилися зокрема й під час інсценізації казки «Про гарбузову кашу». Спілкування з вихованцями дошкільного закладу подарувало дорослим невимовну радість, натхнення та піднесений настрій.

Презентувала учасникам семінару проект «Модернізація змісту фізкультурно-оздоровчої роботи у ДНЗ» завідувач дошкільного закладу «Барвінок» Надія ШАШЕНОК. Вона представила позитивну динаміку результатів моніторингу ендоекологічного стану здоров’я дітей закладу, який проводить Український інститут екології дитини під керівництвом доктора фізико-математичних наук Михайла КУРИКА, ось уже протягом 11 років.

У ході обговорення проблеми збереження та зміцнення здоров’я дошкільників під час круглого столу на важливості формування емоційного інтелекту в період дошкільного дитинства наголосила заступник директора з наукової роботи ПІ КУ, д-р пед. наук Ганна БЄЛЄНЬКА. До обговорення долучилися завідувач кафедри дошкільної освіти ПІ КУ, д-р пед. наук Наталя ГАВРИШ, викладач кафедри, канд. пед. наук Лариса ГАРАЩЕНКО, шеф-редактор методичних видань Цифрового видавництва Експертус Наталія САВІНОВА та інші учасники семінару. Підбила підсумки семінару методист науково-методичного центру управління освіти і науки Броварської міської ради Ірина ТУНИК.

А насамкінець присутніх очікував справжній сюрприз — пригощення гарбузовим желе, адже страви з гарбуза, насичені пектинами, є незмінною складовою щотижневого меню вихованців дошкільного закладу.

Доброзичлива атмосфера та теплі емоції, що панували під час заходу ще раз підтвердили, що діти — головна цінність нашого життя, його зміст і продовження. Лише спільними зусиллями з родиною ми можемо виховати дітей здоровими, добрими та розумними.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді