МОН радить закуповувати документацію у державних підприємств

Міністерство освіти і науки України звертається до загальноосвітніх навчальних закладів із проханням закуповувати ділову документацію у державних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства. Про це йдеться у Листі Міністерства №1/9-306 від 26.04.2013.

Міністерство освіти і науки (МОН) рекомендує загальноосвітнім навчальним закладам здійснювати закупівлю ділової документації лише у тих підприємств, що належать до сфери управління Міністерства.

Про це йдеться у Листі Міністерства від 26.04.2013 «Про закупівлю та використання обов'язкової ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах».

МОН зауважує, що Інструкцією з ведення ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах І-ІІІ ступенів встановлені правила документування діяльності загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів і форм.

Регіональні управління освіти і науки мають самостійно забезпечувати дотримання вимог щодо наявності в учасників конкурсних торгів свідоцтв про визнання відповідності педагогічним вимогам на продукцію, що закуповується.

Міністерство звертає увагу на те, що окремі недержавні підприємства під час видруку продукції фальсифікують інформацію щодо отримання свідоцтв про визнання відповідності педагогічним вимогам засобів навчання та обладнання.

«З метою уникнення порушень вимог законодавства щодо недопущення використання в загальноосвітніх навчальних закладах ділової документації, що не відповідає педагогічним вимогам, відповідно до єдиних зразків обов'язкової ділової документації та СОУ 22.2-02477019-17:2011, рекомендуємо звертатися до державних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства, які реалізують продукцію, що має свідоцтва про визнання відповідності педагогічним вимогам засобів навчання та обладнання навчального і спеціального призначення для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів», — зазначено у документі.

Нагадаємо, що до переліку обов'язкової ділової документації включено книги наказів та обліку, класні журнали, табелі успішності учнів та учнівські квитки для учнів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді