Дітям заборонили відвідувати нічні заклади без батьків

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перебування дитини у закладах громадського харчування та сфери розваг у нічний час», який забороняє дітям до 16 років перебувати у нічних розважальних закладах без супроводу батьків.

Верховна Рада у другому читанні підтримала законопроект, яким передбачена заборона відвідання дітьми до 16 років нічних розважальних закладів із 22:00 по 06:00.

За проект закону проголосували 350 народних депутатів, повідомляє офіційний веб-портал Верховної Ради України.

Законом забороняється дітям віком до 16 років із 22:00 до 6:00 перебувати у закладах, в яких проводиться діяльність у сфері розваг, та закладах громадського харчування, якщо їх не супроводжує принаймні один з батьків чи інший законний представник дитини.

Закон надає право власникам відповідних закладів вживати заходів з метою недопущення дітей за відсутності документів, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

Порушення Закону передбачається стягнення штрафу від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 340 до 850 грн..

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді