Банк тестів ЗНО налічує 30 тисяч завдань

На сьогодні банк тестів ЗНО налічує близько 30 тисяч завдань. Про це повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева. Формування повноцінного банку тестових завдань — шлях до вдосконалення ЗНО.

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) продовжує роботу над створенням повноцінного банку тестових завдань.

Про це повідомила директор УЦОЯО Ірина Зайцева.

За останній рік в УЦОЯО збільшився відділ банку тестових завдань та з’явився відділ психометрії. На сьогодні банк тестів налічує близько 30 тисяч тестових завдань з усіх предметів.

«Відділ психометрії відстежує параметри тесту, тобто, наскільки тестове завдання вдало сформульовано, наскільки воно перевіряє здібності. Цей відділ є в усіх закладах подібного характеру, подібних до нашого Українському центру. Психометричні характеристики дуже важливі — це теж один з елементів апробації тестів і визначення якісності тестів», — зауважила І. Зайцева.

Директор УЦОЯО запевнила, що програма Українського центру оцінювання якості освіти досить стабільна.

«З року в рік з'являється завдання, яке пов'язане з теоремою Піфагора. Воно по-різному формулюється, але, в принципі, воно стосується цієї відомої фрази: «Піфагорові штани на всі сторони рівні». Засмучує те, що минулого року це завдання (воно було вартістю 2 бала і ґрунтувалося на знанні теореми Піфагора) не склали 30% тих, хто здавав математику як один з профільних предметів», — підсумувала директор.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді