Ю. Павленко пропонує запровадити шкільні служби розв’язання конфліктів

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко звернувся до Міністерства освіти і науки з питанням про запровадження шкільних служб розв’язання конфліктів.

Юрій Павленко, Уповноважений Президента з прав людини, виступив зі зверненням до Міністерства освіти і науки щодо запровадження у школах України центрів порозуміння та служб розв’язання конфліктів.

Як повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента, одним з таких центрів порозуміння є осередок «Коло друзів» на базі гімназії м. Жмеринка (Вінницька область).

Метою даного центру є врегулювання, розв’язання та вирішення складних відносин між учнями школи, інших конфліктів у школі шляхом примирення, а також консультування дітей, які перебувають у конфлікті з законом та батьків, діти яких виявляють протиправну поведінку, з метою недопущення протиправної поведінки дітей, вчинення дитиною злочину.

За словами Оксани Дацко, керівника центру, протягом року медіаторами було проведено 23 медіації для учнів 3-8 класів. Директор жмеринської гімназії Юлія Когут підкреслила, що жоден учень школи за останні п’ять років не був поставлений на облік міліції у справах дітей.

Уповноважений Президента відзначив результати роботи центру порозуміння та підкреслив важливість профілактики правопорушень дітьми у школі.

«Конфлікти в школах є, були і будуть, кількість звернень до Уповноваженого про конфлікти у школі, про жорстокість у школі зростає. На жаль, не завжди педагогічний колектив здатен самостійно ці конфлікти владнати, а особливо, коли в конфлікті є вчитель і учень. Тому досвід, напрацьований у Жмеринській гімназії, є надзвичайно важливим для всіх інших 20 тисяч шкіл України», — зазначив посадовець.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27858

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42301

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді