Виявлено найдавніший рукопис Тори

В університеті Болонья (Італія) виявлено рукопис Тори, якому близько 850 років. Представники університету припускають, що це найдавніша копія повного зібрання текстів Тори.

Викладач університету Болоньї (Італія) Мауро Перані виявив найдавніше зібрання священних текстів Тори.

Рукопис знаходився в університетській бібліотеці, однак до сьогодні про нього нічого не знали через помилкове маркування. Про це повідомив викладач івриту Мауро Перані.

Раніше побутувала думка, що рукопис із м’якої шкіри завдовжки 36 метрів датується лише кількома століттями. Однак після дослідів, проведених у США та Італії за радіовуглецевим методом, було встановлено, що пергамент створений 850 років тому.

Університет повідомив, що помилка у визначенні дати створення манускрипту була допущена ще у 1889 році. Тоді бібліотекар Леонелло Модона вирішив, що зібрання текстів датується XVII століттям.

Однак професор Мауро Перані під час огляду манускрипту дійшов висновку, що стиль написання тексту належить традиції давнього Вавілону, тож має бути набагато старішим.

Підтвердженням цієї думки є віднайдені у тексті деталі, заборонені при написанні пізніших копій текстів філософом Моїсеєм Маймонідом у XII столітті.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді