В Україні визначать нові підходи до підготовки педагогів позашкілля

Президент України ініціював розгляд питання щодо визначення нових підходів до підготовки педагогічних працівників, тренерів-викладачів, спеціалістів та інших працівників позашкільних навчальних закладів та їх професійного розвитку.

Указом від 1 червня 2013 року Президент України постановив профільним міністерствам, зокрема Міністерству освіти і науки, опрацювати питання нових підходів до підготовки педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів.

Як повідомляє МОН, у документі йдеться про запровадження у вищих педагогічних навчальних закладах і вищих навчальних закладах сфери культури спеціалізації «позашкільна освіта».

Передбачено вживання заходів, спрямованих на модернізацію навчальної, матеріально-технічної бази позашкільних навчальних закладів.

Президент наголошує на необхідності урахування положень статті 40 Конвенції ООН про права дитини питання. У ній подано рекомендації щодо запровадження нових форм роботи з дітьми, які вчинили правопорушення у віці від 11 до 14 років і потребують особливих умов виховання.

Результати роботи та пропозиції мають бути надані профільними міністерствами до Кабінету Міністрів України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді