Безпека дитини — турбота дорослих

Наприкінці травня відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Формування навичок та вмінь з безпеки життєдіяльності дитини за Базовим компонентом дошкільної освіти», учасники якого обговорили пріоритетні питання та напрями роботи.

В останніх числах травня на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Формування навичок та вмінь з безпеки життєдіяльності дитини за Базовим компонентом дошкільної освіти».

Організаторами виступили Міністерство освіти і науки України спільно з Державною службою України з надзвичайних ситуацій. У роботі семінару взяли участь науковці, освітяни, зокрема методисти обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, представники обласних навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Під час проведення пленарного засідання та круглого столу йшлося про формування життєвої компетентності в контексті Базового компонента дошкільної освіти, пріоритетні напрями цієї роботи, організацію безпеки життєдіяльності дітей у дошкільному навчальному закладі.

Відбувся конструктивний полілог щодо взаємодії методичних служб у межах функціональної підсистеми «Освіта і наука України» єдиної державної системи цивільного захисту з питань безпеки життєдіяльності дітей дошкільного віку.

Під час практичної частини семінару переглянуто різні форми роботи з питань безпеки життєдіяльності дітей в дошкільних навчальних закладах. Зокрема, учасники семінару ознайомилися з роботою дошкільного навчального закладу «Лісова казка» № 58.

Тут відбувся «методичний міст» — спільне засідання міської творчої групи вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів та методистів навчально-методичного центру цивільного захисту безпеки життєдіяльності людини в Чернігівській області. Вихованці дитячого садка вправно продемонстрували свої знання та вміння під час практичного заняття «Вирушаємо в похід».                                               

Також було переглянуто тренувальну гру-евакуацію дітей через виникнення пожежної небезпеки в ДНЗ № 32 та спільну діяльність дітей і дорослих, зокрема кінологів, щодо формування навичок безпечної поведінки дітей, навчання їх дій у небезпечних ситуаціях у ДНЗ № 74 м. Чернігова.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді