Уряд розглядає питання зарплати освітян

Кабінет Міністрів розглядає постанову, яка може суттєво зменшити оплату праці освітян. У разі прийняття постанови педагоги втрачатимуть кілька сотень гривень своєї заробітної плати.

Кабінет Міністрів розглядає ймовірність ухвалення постанови, яка суттєво може погіршити умови оплати праці освітян.

Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич. За її даними, у разі прийняття документа у цій редакції освітяни щомісяця будуть втрачати кілька сотень гривень заробітку через скасування надбавок.

Так, наприклад, учителі втрачатимуть від 294 до 361 грн. (через скасування надбавки за престижність педагогічної праці) та 54-143 грн. (у результаті скасування надбавки за педагогічні звання), бібліотекарі — від 737 до 903 грн.

Депутат зауважує, що у проекті постанови необхідно зберегти виплату надбавки у розмірі 20% посадового окладу для педагогічних працівників; 15% — для вчителів-методистів; 10% — для старшого учителя, вихователя-методиста, керівника гуртка-методиста, старшого вихователя.

«Ризики проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про вдосконалення умов оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» повністю нівелюють його переваги», — зазначила голова Комітету.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді