Уряд розглядає питання зарплати освітян

Кабінет Міністрів розглядає постанову, яка може суттєво зменшити оплату праці освітян. У разі прийняття постанови педагоги втрачатимуть кілька сотень гривень своєї заробітної плати.

Кабінет Міністрів розглядає ймовірність ухвалення постанови, яка суттєво може погіршити умови оплати праці освітян.

Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич. За її даними, у разі прийняття документа у цій редакції освітяни щомісяця будуть втрачати кілька сотень гривень заробітку через скасування надбавок.

Так, наприклад, учителі втрачатимуть від 294 до 361 грн. (через скасування надбавки за престижність педагогічної праці) та 54-143 грн. (у результаті скасування надбавки за педагогічні звання), бібліотекарі — від 737 до 903 грн.

Депутат зауважує, що у проекті постанови необхідно зберегти виплату надбавки у розмірі 20% посадового окладу для педагогічних працівників; 15% — для вчителів-методистів; 10% — для старшого учителя, вихователя-методиста, керівника гуртка-методиста, старшого вихователя.

«Ризики проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про вдосконалення умов оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» повністю нівелюють його переваги», — зазначила голова Комітету.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді