Учені знайшли спосіб зупинити процес старіння шкіри?

Учені з Великої Британії та США стверджують, що їм вдалося розкрити секрет вічної молодості. У рамках експерименту вони дослідили стовбурові клітини, завдяки яким шкіра здатна до омолодження.

Фахівці з університету Шеффілда (Велика Британія) спільно з американською компанією «Procter & Gamble» дослідили стовбурові клітини та виявили, що вони здатні впливати на омолодження шкіри.

Секрет вічної молодості полягає у пробуджені стовбурових клітин, що знаходяться у «сплячці». 

Фахівці провели експеримент, під час якого перевірили три існуючі гіпотези про механізм шкірної регенерації.

Найбільш близькою до істини виявилася гіпотеза про так звані «сплячі» клітини, що знаходяться у найнижчому шкірному шарі. З роками вони припиняють виробляти нові клітини, через що шкіра поступово старішає.

Учені дійшли висновку, що стовбурові клітини пробуджуються, коли шкіра пошкоджена або має занизьку кількість дорослих клітин.

Однак лише після ґрунтовного дослідження процесу «засипання» та «пробудження» шкірних стовбурових клітин можна буде остаточно констатувати, що секрет вічної молодості розкрито.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді