З пунктів проходження ЗНО видалили за списування 529 абітурієнтів

Цьогоріч 3/4 пунктів тестування були обладнані металошукачами та іншою технікою для виявлення технічних пристроїв у абітурієнтів. Проте більше 500 учасників все ж таки намагалися списати.

Під час основної сесії 2013 року через порушення процедури тестування більше 500 учасників ЗНО було видалено з пунктів проходження, а їхні роботи анульовано.

Як відомо, для боротьби з використанням технічних засобів під час проведення ЗНО були впроваджені технологічні перерви для перевірок абітурієнтів щодо наявності у них засобів зв’язку, пристроїв зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації.

Окрім того, цьогоріч 3/4 пунктів тестування були обладнані металошукачами та іншою технікою для виявлення технічних пристроїв у абітурієнтів.

Для недопущення списування учасниками ЗНО міністр освіти Дмитро Табачник пропонує анулювати роботи абітурієнтів, викритих на списуванні під час ЗНО, і не допускати їх до повторного тестування у наступні два роки.

«Я обіцяю, що наступного року ми використаємо досвід Франції... Тих, у кого було вилучено пристрої (для списування), також на кілька років позбавлятимемо (права складати ЗНО). Радитимемося з педагогічною громадськістю: на рік чи на два», — повідомив для ЗМІ міністр освіти.

Чинна норма у Франції передбачає позбавлення права складати тестування на п’ять років, якщо абітурієнта викрили на списуванні.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді