Ексклюзивний тематичний випуск журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу»

У липні вийшов друком ексклюзивний тематичний випуск журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу», присвячений темі «Використання ІКТ в освітній діяльності дошкільних закладів». Пропонуємо ознайомитися з його змістом.

Сьогодні, в епоху динамічного розвитку інформаційних технологій та їх стрімкого впровадження у різні сфери життя суспільства, комп’ютер став незамінним інструментом та засобом людської діяльності. У новому числі журналу розглянуто низку важливих питань щодо оптимізації використання ІКТ в освітній діяльності дошкільних закладів.

У публікації «Інтеграція інформаційно-комунікаційних технологій у освітній процес» наші автори діляться досвідом створення в дошкільному закладі моделі оновленого освітнього середовища на основі інтеграції ІКТ у процесі дослідно-експериментальної роботи.

«Інформаційно-комунікаційні технології в роботі з дошкільниками, які мають затримку психічного розвитку»  — стаття окреслює завдання впровадження ІКТ у корекційну роботу з дітьми, які мають затримку психічного розвитку. Охарактеризовано принципи створення комп’ютерно-ігрового середовища у кабінетах, де проводять корекційні заняття та розглянуто особливості розроблення мультимедійного супроводу таких занять.

У статті «Технологія створення інтерактивних дидактичних ігор у програмі PowerPoint засобами перемикачів» представлено майстер-клас зі створення інтерактивних дидактичних ігор у програмі PowerPoint засобами перемикачів. Подано приклади завдань для створення інтерактивних дидактичних ігор. Впевнені, що ці ігри обов’язково будуть до вподоби дошкільникам.

Оригінальний підхід до застосування ІКТ у роботі з дошкільниками — діяльність у кінолабораторії та фотолабораторії — описано у статті «Освітній проект «Дошкільники знімають кіно».

Також до вашої уваги:

  • Анкета-діагностика «Комп’ютерна грамотність педагога»
  • Інструкція з безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу під час роботи з комп’ютерною технікою
  • Інформаційно-комунікаційні технології: основні терміни та поняття
  • Перелік публікацій у виданнях «ЕкспертусОсвіта» щодо застосування ІКТ у освітньому процесі дошкільного закладу

Усе це та багато іншої важливої, корисної та цікавої інформації читайте на сторінках журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді