Що робити, якщо вкусила бджола? Рецепти народної медицини

Улітку ми часто страждаємо від укусів жалячих комах. Які рецепти народної медицини допоможуть вгамувати біль та зняти алергічну реакцію? Пропонуємо ознайомитися з ними.

Укуси жалячих комах — поширене явище у літню пору року. Народна медицина зберегла до сьогодення корисні поради, які допоможуть вгамувати біль та уникнути ускладнень.

Як відомо, усі жалячі комахи (оси, бджоли, джмелі, шершні) мають гостре жало, що розташоване на задньому кінці їх черевця. Жалячи, комаха встромляє гостре жало у шкіру людини та впорскує через нього свою отруту. Біль і запалення на місці укусу комахи виникають саме через неї, однак її дія залежить від чутливості організму.

У разі укусу жалячими комахами народна медицина радить:

1.    Міцним відваром з вероніки лікарської обмити укушені місця та зробити на них припарки.
2.    Свіжий лист кульбаби/подорожника подрібнити або розтерти і прив’язати до місця укусу комахи. Міняти кілька разів на день.
3.    Видалити жало зі шкіри та до місць ужалення прикласти свіже листя петрушки. Воно зменшує біль та запальний набряк. Одночасно можна випити відвар з коріння петрушки: 2 ст. ложки подрібнених коренів петрушки залити в термосі 0,5 л крутого окропу, настояти 8-10 год., процідити та пити по ¼ склянки три рази на день за півгодини до їжі. Це дозволяє зняти загальні алергічні реакції.
4.    Зробити сік зі свіжої трави м’яти, змазати місця укусу. Сік м’яти має протизапальну, знеболюючу та протисудомну дію.
5.    Приготувати кашку з цибулі або розрізати цибулину навпіл, накласти її на місця укусу бджіл, ос або інших жалячих комах і закріпити повязкою. Окрім того, можна також віджати сік цибулі, просочити ним серветку та прикласти до болючого місця.

Однак не забувайте, що у разі виникнення ускладнень варто звернутися до лікаря для отримання фахової допомоги.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді