Радість ділимо на всіх

Зовсім скоро в кожній домівці засяє чарівна новорічна красуня-ялинка і запанує святкова атмосфера. А де свята, там і безмежна радість та відчуття щастя. Тож грудневе число журналу «Методична скарбничка вихователя» присвячене темі «Радість ділимо на всіх»

Зовсім скоро в кожній домівці засяє чарівна новорічна красуня-ялинка і запанує святкова атмосфера. А де свята, там і безмежна радість та відчуття щастя. Тож грудневе число журналу «Методична скарбничка вихователя» присвячене темі «Радість ділимо на всіх».

Як відшукати радість? Як навчитися її бачити навіть там, де її не має бути? Які джерела радості? Над цими та іншими запитання варто поміркувати разом з дітьми під час проживання теми «Радість ділимо на всіх». Про те, які змістові напрями допоможуть дошкільникам опанувати тему — у вступній статті цього числа журналу.

На допомогу педагогу під час проживання теми — ідея, лексичне поле, очікувані результати опрацювання теми, її змістове наповнення у вигляді інтелектуальної карти, тематика інтегрованих занять на два тижні, а також плани-конспекти інтегрованих занять та дидактичні матеріали до теми на картках картотеки.

Із настанням зими дошкільники з нетерпінням чекають на День святого Миколая. Тож у цьому числі ви знайдете рекомендації щодо того, як підготуватися з дітьми до цього свята, зокрема виготовити смачні подарунки — «миколайчики», прикрасити та упакувати їх. Про це в статті «Готуємо святкове печиво — «миколайчики». А на кольорових сторінках цього числа — майстер-клас із виготовлення такого печива.

На кольорових сторінках грудневого числа для вас також:

  • аудит до теми;
  • текст казки Наталі Гавриш «Як ялинкові іграшки посварилися», що лежить в основі літературного проекту, та ілюстрація до цієї казки;
  • майстер-клас із образотворення на зимову тематику.

Не знайшовши казки на новорічну тематику, яка не лише веселила б, а й надихала, для реалізації літературного проекту наші автори створили казку «Як ялинкові іграшки посварилися». Про те, які змістові напрями роботи за цієї казкою можуть бути доречними для нас і дітей — у статті «Літературний проект «Мудрість у подарунок». Також на картках картотеки подано дидактичні матеріали для роботи з дошкільниками під час реалізації проекту.

Докладніше про це, а також конспект інтегрованого заняття з англійської мови «Help the Elf» для дітей молодшої групи та сценарій розваги «Прийдуть до тебе три празники в гості» для дітей різновікової групи — у дванадцятому числі журналу «Методична скарбничка вихователя».

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді