Білок забезпечує розумове здоров’я людини

Дослідники з Єльського університету точно визначили ключові молекулярні взаємодії білків, які необхідні для мислення. Результати дослідження були опубліковані у Proceedings of the National Academy of Sciences.

Учені з Єльського університету провели дослідження, яке виявило, що ключові молекулярні взаємодії білків забезпечують процес мислення. 

Результати дослідження були опубліковані у Proceedings of the National Academy of Sciences.

Дослідники відзначають, що робоча пам'ять залежить від належного функціонування мережі пірамідальних клітин мозку в ділянці, що відповідає за найвищий рівень мислення у людей. Для утримання інформації в свідомості, ці клітини мають стимулювати одна одну через спеціальну групу рецепторів.

Команда з Єльського університету виявила, що для активації специфічного білка потрібен хімічний передавач ацетилхолін.

Ацетилхолін вивільнюється, коли ми знаходимося в бадьорому стані. Він дозволяє нам виконувати складні розумові завдання. Його активують кофеїн та нікотин, які допомагають сконцентрувати увагу і заспокоїтися.

Емі Арнстен, професор нейробіології та один з головних авторів дослідження, зазначає, що отримані результати можуть істотно допомогти у лікуванні когнітивних розладів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді