Затверджено галузеву Концепцію розвитку неперервної педагогічної освіти

У Міністерстві освіти і науки України підписано наказ «Про затвердження галузевої Концепції розвитку неперервної педагогічної освіти», який визначає основні напрямки розвитку вітчизняної педагогічної освіти.

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник підписав наказ «Про затвердження галузевої Концепції розвитку неперервної педагогічної освіти» від 14.08.2013 № 1176.

Наказом передбачена розробка Концепції та затвердження відповідних заходів для її реалізації, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Згідно з документом, основними принципами розвитку педагогічної освіти є:

  • неперервність;
  • поєднання національних освітніх традицій та найкращого світового досвіду;
  • гнучкість у реагуванні на суспільні зміни і прогностичність;
  • інноваційність.        

Основу Концепції складають напрацювання робочої групи, до складу якої ввійшли керівники та викладачі університетів, педагогічних коледжів, вчені Національної академії педагогічних наук України, керівники регіональних органів управління освітою, закладів післядипломної педагогічної освіти, директори шкіл, учителі та керівники структурних підрозділів Міністерства освіти і науки.

Протягом вересня 2012 — червня 2013 років відбулося громадське обговорення під час засідання круглих столів, проведених у педагогічних університетах України.

Ознайомитися з документом ви можете за посиланням.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді