У МОН обговорили питання підготовки першокласників до школи

19 серпня 2013 року відбулася нарада під головуванням заступника міністра освіти і науки України Бориса Жебровського. Психологи, вчителі, вихователі, медики та батьки обговорили проблемні питання, що сьогодні постали перед батьками першокласників.

Учора, 19 серпня 2013 року, під головуванням заступника міністра освіти і науки України Бориса Жебровського відбулося обговорення питання «Чи готові до школи батьки першокласників?».

До обговорення долучилися психологи, вчителі, вихователі, медики й батьки, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Учасники наради виявили, що чимало батьків не можуть визначитися з багатьох питань, а саме:

  • як визначити готовність дитини до навчання;
  • що робити з щепленнями;
  • чи може школа нав’язувати фасон, колір та загальний вигляд шкільної форми;
  • чи варто дитині давати з собою в школу їжу і брати іграшки;
  • що робити, якщо вже на другий день дитина плаче і не хоче ходити до школи.

«До проблем батьків майбутніх першокласників потрібно ставитися уважно та відповідально. Їх можна зрозуміти і їм потрібно допомогти», — зазначив заступник міністра.

Він додав, що необхідно терміново організувати «гарячу лінію» в МОН та регіональних органах управління освітою для консультації молодих батьків.

За попередніми даними, цьогоріч до школи підуть понад 450 тис. першокласників, що на 17 тис. більше, ніж у минулому навчальному році.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді