23 вересня — астрономічний початок осені

23 вересня 2013 року розпочинається астрономічна осінь. День осіннього рівнодення, який з давніх-давен шанували наші пращури, й до сьогодні привертає увагу жителів усієї планети.

23 вересня 2013 року — день осіннього рівнодення, коли тривалість дня і ночі є однаковою. Планета в цей день займає вертикальне положення щодо Сонця.

Свого часу астрономи підрахували, що з 2012 по 2044 у високосні роки день осіннього рівнодення припадатиме на 22 вересня, а у звичайні роки — на 23 вересня.

Відомо, що осіннє рівнодення — одне з чотирьох священних свят, які шанувалися й урочисто відзначалися з давніх-давен. Це було часом вознесіння подяк богам за врожай і достаток, а також вшанування мертвих.

«Такі дні люди з давніх-давен вважали особливими. Наші предки цього дня дякували богам за врожай і достаток, прикрашали могили і вшановували мертвих. Так само цей день, як свято врожаю, відзначали й багато інших народів», — розповідають фахівці.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді