16 жовтня — Всесвітній день здорового харчування

16 жовтня 2013 року в Україні та в усьому світі відзначають День здорового харчування. Він покликаний зосередити увагу світової спільноти на проблемах, що пов’язані з нездоровим харчуванням.

Сьогодні, 16 жовтня, відзначають Всесвітній день здорового харчування, мета якого — наголосити на проблемах харчування в сучасному світі.

Уперше цей день відзначався 1980 року за ініціативою Організації з питань харчування та сільського господарства (ФАО) при ООН. Відтоді щорічно цього дня проводять різноманітні заходи, що покликані привернути увагу світової спільноти як до проблеми голоду, так і до проблеми ожиріння, а також хвороб, викликаних нездоровим харчуванням.

Саме харчування є одним із найважливіших чинників здоров’я людини. Раціональне харчування дає можливість не тільки покращити самопочуття, а й контролювати вагу, бути бадьорим, енергійним та активним, а також знизити ризик розвитку багатьох хвороб.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я 80% усіх захворювань пов’язані з нераціональним харчуванням, що може викликати ожиріння, гіподинамію, артеріальну гіпертензію, цукровий діабет тощо.

Харчуйтеся правильно, не шкодуйте часу на приготування здорової свіжої їжі і ви зміните своє життя на краще!

Багато корисної та цікавої інформації про організацію здорового харчування дітей читайте на сторінках щомісячного журналу «Медична сестра дошкільного закладу».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді