Сьогодні, 16 жовтня, відзначають Всесвітній день здорового харчування, мета якого — наголосити на проблемах харчування в сучасному світі.
Уперше цей день відзначався 1980 року за ініціативою Організації з питань харчування та сільського господарства (ФАО) при ООН. Відтоді щорічно цього дня проводять різноманітні заходи, що покликані привернути увагу світової спільноти як до проблеми голоду, так і до проблеми ожиріння, а також хвороб, викликаних нездоровим харчуванням.
Саме харчування є одним із найважливіших чинників здоров’я людини. Раціональне харчування дає можливість не тільки покращити самопочуття, а й контролювати вагу, бути бадьорим, енергійним та активним, а також знизити ризик розвитку багатьох хвороб.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я 80% усіх захворювань пов’язані з нераціональним харчуванням, що може викликати ожиріння, гіподинамію, артеріальну гіпертензію, цукровий діабет тощо.
Харчуйтеся правильно, не шкодуйте часу на приготування здорової свіжої їжі і ви зміните своє життя на краще!
Багато корисної та цікавої інформації про організацію здорового харчування дітей читайте на сторінках щомісячного журналу «Медична сестра дошкільного закладу».