У Массачусетсі хочуть внести тему Голодомору до шкільних програм

В американському штаті Массачусетс запропонували внести тему Голодомору до навчальної програми з історії вищих шкіл. 31 жовтня 2013 року відбудуться слухання щодо цього законопроекту.

У Массачусетсі (США) пропонують внести тему Голодомору в Україні 1932-1933 років до шкільної програми штату. 

Слухання щодо можливого внесення цієї теми до навчальної програми з історії вищих шкіл штату відбудуться у Бостоні 31 жовтня 2013 року.

Про це повідомляє медіа-портал українського діаспори «VIDIA».

«Якщо цей законопроект буде прийнято, Массачусетс стане другим штатом, в якому у школах розповідатимуть про Голодомор. З 2005 року такої домовленості досягнуто в Іллінойсі», — йдеться у повідомленні.

Як зазначає Центр дослідження визвольного руху, американські школярі та студенти є постійними відвідувачами Українського національного музею в Чикаго, де в окремій виставковій залі розміщена найбільша у США документальна виставка про Голодомор в Україні.

Нагадаємо, що цьогоріч відзначаються 80-і роковини Голодомору 1932-1933 років. Громадський комітет із вшанування пам'яті жертв Голодомору, створений у 2010 році, вже розпочав підготовку до проведення пам'ятних заходів 23 листопада.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді