Профорієнтаційна робота з учнями

Побачило світ жовтневе число щомісячного журналу «Заступник директора школи». На його сторінках ви знайдете практичні матеріали щодо організації профільного навчання, опис технології творчих уроків-майстерень та ознайомитесь із веб-квестами.

Жовтневе число журналу «Заступник директора школи» присвячено питанню організації профорієнтаційної роботи з учнями. Ця тема набуває усе важливішого значення в навчально-виховному процесі.

Спрямувати учнів випускних класів правильно обрати майбутню професію адміністрації шкіл і батькам допоможуть фахівці служб зайнятості. Вони поінформують учнів не лише про сучасні соціально-економічні умови, регіональний ринок праці, а й запропонують їм методики, завдяки яким можна реально оцінити власні здібності, щоб у майбутньому досягти вершин професійного успіху.

Усвідомлення власних здібностей, професійних уподобань також сприяє успішній адаптації учнів до профільного навчання. Заступнику директора школи стануть у пригоді практичні матеріали, які дадуть змогу ефективно організувати навчально-виховний процес у профільних класах, зокрема, скласти план роботи щодо адаптації учнів до профільного навчання, провести анкетування учнів, яке розкриє рівень їх адаптації, оформити довідку за підсумками класно-узагальнюючого контролю тощо.

Також у журналі розкрито особливості морального розвитку випускників на основі результатів дослідження, проведеного фахівцями Центру науково-освітніх інновацій та моніторингу, пропонуємо скористатися анкетою для учня «Стан морального розвитку» та рекомендаціями вчителям щодо морального розвитку учнів тощо.

Окрім цього, на сторінках числа висвітлено технологію творчих уроків-майстерень. Завдяки проведенню уроків-майстерень учитель зможе запалити іскру творчості в учнів, мотивувати їх до пізнавальної діяльності і постановки мети, що набуде особистісного значення.

Запропоновано також скористатися такою сучасною формою навчання, як веб-квест. Ви дізнаєтеся, як ліпше його розробити, на якому сайті розмістити, як провести веб-квест у ролях тощо.

Усе це та багато іншої корисної та цікавої інформації читайте на сторінках щомісячного журналу «Заступник директора школи».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді