Нову модель профільного навчання запровадять з 2018 року

Вже з 2018 року дев’ятикласники матимуть змогу самостійно вирішувати чи продовжувати навчатися в школі, чи вступати до академічного ліцею, професійного ліцею або коледжу

Запровадження нової моделі профільного навчання у школі заплановано на вересень 2018 року. Це означає, що після закінчення 9-го класу учні матимуть змогу самостійно вирішувати чи продовжувати навчатися в школі, чи вступати до академічного ліцею, професійного ліцею або коледжу.

 «Закінчивши 9-й клас дитина повинна зробити свідомий вибір. На мою думку, якщо учень має пробіли у загальній середній освіті, але має талант у робітничих професіях, то йому краще вступати до професійного ліцею», — зазначив П. ХОБЗЕЙ під час семінару «Туринський процес — 2016: аналіз політики в галузі професійно-технічної освіти».

Він наголосив на важливості співпраці МОН України та Федерації роботодавців України. «Професійними стандартами повинні займатися роботодавці. Вони повинні скласти профіль випускника за тією кваліфікацією, яка є затребуваною», — підкреслив заступник міністра.

За його словами, професійно-технічна освіта потребує інвестицій у сучасне обладнання, матеріали та підготовку педагогів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді