Моніторингові дослідження у школах завершуються

Моніторингові дослідження завершуються і фахівці готові підбивати підсумки. Однак попередні дані про результати проведення перевірки якості загальної середньої освіти серед учнів 5-х та 10-х класів на сьогодні є різними та суперечливими.

12 грудня завершиться проведення моніторингу якості загальної середньої освіти серед учнів 5-х, 10-х класів за результатами навчання у початковій та основній школі. Моніторинг ініційовано для того, щоб скоригувати навчальний процес та посприяти вдосконаленню методик викладання у навчальних закладах.

Інститут інноваційних технологій та змісту освіти (ІІТЗО) повідомляє, що моніторинг проведено організовано. У повідомленні ІІТЗО йдеться про необхідність проведення такої перевірки знань щороку.

В ІІТЗО відзначають, що, наприклад, на Закарпатті завдяки проведенню моніторингового дослідження у школах активізували участь школярів у навчальному процесі, виявили прогалини у знаннях та визначили шляхи їх усунення.

«У Дніпропетровській, Одеській, Чернівецькій областях, Автономній Республіці Крим моніторинг здійснювався без будь-яких порушень навчального процесу відповідно до затвердженого розкладу занять загальноосвітніх навчальних закладів. Моніторинг проводився в чіткій відповідності до «Методичних рекомендацій з проведення моніторингу якості загальної середньої освіти за результатами навчання учнів у початковій та основній школі». Представники міських та районних відділів освіти контролювали процес моніторингу», — йдеться у повідомленні.

Натомість портал «Вести» повідомляє, що насправді моніторинг перетворився на фікцію через те, що в інтернеті заздалегідь з’явилися правильні відповіді на запитання. Крім того, вчителі незадоволені тим, що їм довелося збирати кошти на збірники завдань для проведення моніторингу.

Варто зазначити, що голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич ще на початку листопада звернулася до Прем’єр-міністра Миколи Азарова з проханням скасувати проведення моніторингового дослідження, назвавши його «великим бізнес-проектом» профільного міністерства.

Нагадаємо, що моніторинг якості загальної середньої освіти проводиться з 12 листопада по 12 грудня 2013 року.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді