Що чекає на учасників ЗНО-2014?

Опубліковано календар 2014 року, в якому визначено графік випускних випробувань для абітурієнтів. Цьогоріч організатори тестування проведуть експеримент: завдання ЗНО з української мови і літератури зроблять відкритими.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева розповіла, яким буде перше півріччя 2014 року для майбутніх абітурієнтів.

Наприкінці березня відбудеться перша перевірка знань. Пробне тестування, на яке зареєструвалося 150 тисяч осіб, проводитимуть по суботах, 22 і 29 березня 2014 року.

Випускні вечори у школах відбудуться 31 травня та 1 червня. І вже 3 червня стартує основна сесія ЗНО.

У межах проведення експерименту заздалегідь будуть оприлюднені завдання ЗНО з української мови і літератури, які використовуватимуть під час тестування абітурієнтів у 2014 році.

«Думаю, що цього року один із предметів ЗНО ми зробимо відкритим. Готуючись до складання у 2014 році тесту з української мови і літератури, найбільш масового, учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть скористатися завданнями, що перебувають у банку тестових завдань», — раніше зазначив Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

Також Ірина Зайцева уточнила перелік речей, які можна приносити з собою на іспит.

«Будь-який електронний пристрій заборонено мати при собі. Абітурієнт повинен мати декілька ручок, щоб йому не заважало ніщо виконувати тести, документи, пляшечку з питною водою прозорою, ну і носову хустинку»,— зазначила директор УЦОЯО.

Нагадаємо, що реєстрація учасників тестування, що розпочалася 3 січня, триватиме до 5 березня включно.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді