Додаткові освітні послуги

Вийшов друком січневий номер журналу «Практика управління дошкільним закладом». На його сторінках розкрито тему «Додаткові освітні послуги». У публікаціях номера подано корисні рекомендації щодо надання додаткових освітніх послуг та наведено приклади оформлення відповідних документів.

Січневий номер журналу «Практика управління дошкільним закладом» присвячено питанням надання додаткових освітніх послуг у дошкільному навчальному закладі. Адже, погодьтеся, дошкільний навчальний заклад, що надає додаткові освітні послуги, вигідно вирізняється з-поміж інших закладів.

Отже, у цьому номері ми навели основні нормативні положення та рекомендації щодо організації надання додаткових освітніх послуг, склали пам’ятку про встановлення вартості додаткової освітньої послуги та запропонували приклад оформлення наказу про надання додаткових освітніх послуг у дошкільному навчальному закладі.

Окрім того, наш експерт розглянув конкретну ситуацію, а саме: чи може вчитель-логопед надавати додаткові освітні послуги з розвитку мовлення чи корекції звуковимови.

Повідомляємо, що відтепер у рубриці «Важливі справи» для Вас щомісяця подаватимуться орієнтовні помісячні циклограми наказів з основної діяльності та адміністративно-господарських питань, а також орієнтовні переліки наказів з кадрових питань (особового складу). У першому номері пропонуємо Вашій увазі циклограму наказів на січень-лютий та орієнтовний перелік наказів про надання додаткових відпусток у зв’язку з навчанням та творчих відпусток.

Як відомо, створення безпечних та нешкідливих умов розвитку дітей — одне із завдань дошкільних навчальних закладів. Але, на жаль, не завжди вдається запобігти нещасним випадкам. У публікації «Розслідування нещасних випадків, що сталися під час навчально­виховного процесу» розглянуто порядок розслідування нещасних випадків, дії керівника дошкільного навчального закладу та комісії з розслідування нещасних випадків, а також подано приклади оформлення документів.

Усе це та багато іншої корисної інформації читайте на сторінках журналу «Практика управління дошкільним закладом».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді