Педагогіка гуманізму

Зустрічайте перше цьогорічне число журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу». На його сторінках розміщено публікації, присвячені темі «Педагогіка гуманізму». Вони стануть у пригоді всім освітянам, які прагнуть любити дітей та безумовно приймати їх.

Передплатники вже отримали перше цьогорічне число журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу», в якому увазі читачів представлено, зокрема, цікаві публікації про мистецтво любити дітей та безумовно приймати їх. Пропонуємо докладніше ознайомитися зі змістом публікацій січневого числа.

Гуманізація освітнього процесу є важливим завданням сучасних науковців, педагогів та психологів. Про те, як навчитися безумовно приймати кожну дитину, успішно взаємодіяти з нею, розуміти її потреби і поведінку, читайте у статтях «Повернутися обличчям до дитини» та «Безумовне прийняття дитини: поради батькам».

Взаємодія дитини з дорослим є дуже важливою для її розвитку, зокрема для усвідомлення значення праці в людському житті. Дорослим цікаво буде дізнатися про «чарівні» слова, використання яких у спілкуванні з дітьми наповнює взаємодію теплотою довіри, сприяє збагаченню змісту будь-якої діяльності. Якими є ці слова — дізнайтеся зі статті «Найліпший мотив до діяльності, або Давай зробимо це разом».

Нині педагоги одностайно констатують, що сучасний дошкільник істотно відрізняється від своїх однолітків попередніх десятиліть. У чому саме полягають ці відмінності, які чинники впливають на формування світоглядних уявлень дітей дошкільного віку — про це йдеться у публікації «Картина світу сучасного дошкільника».

Перші уявлення про особистісні права та обов’язки, про необхідність дотримання їх у щоденному житті діти отримують у сім’ї, а відтак — у дошкільному закладі. Цю роботу педагоги мають будувати систематично, послідовно та у тісному контакті із сім’ями вихованців. Тож у цьому числі до вашої уваги практичні напрацювання колег щодо організації освітньої роботи з правової освіти дошкільників.

Нині і по 1 квітня триває Всеукраїнський фестиваль дитячого театрального мистецтва за участю вихованців дошкільних навчальних закладів різних типів і форм власності. Тож, сподіваємося, вам стануть у пригоді опубліковані в цьому числі сценарії театралізованих свят і розваг, зокрема присвячені відзначенню в дитячому садку Міжнародного жіночого дня. Також на сторінках журналу запропоновано цікаві ідеї щодо створення з дітьми різновидів театральної ляльки, зокрема ляльки-рукавички, а також подано майстер-клас із виготовлення лялькового театру на дерев’яних ложках.

А ще в січневому числі оголошено новий конкурс для вихователів-методистів, тема якого — «Методичний аспект організації дослідно-експериментальної діяльності педагогів». На сторінках журналу подано Положення про конкурс, а також пам’ятку для вихователя-методиста щодо організації дослідно-експериментальної роботи в дошкільному навчальному закладі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді