МОН перевірить, чи всі діти та підлітки охоплені навчанням у школах

За ініціативою Міністерства освіти і науки України місцеві органи виконавчої влади розпочали здійснення моніторингу щодо отримання дітьми та підлітками шкільного віку середньої освіти. Відомством передбачено проведення низки заходів.

Міністерство освіти і науки України (МОН) здійснює моніторинг щодо отримання дітьми та підлітками шкільного віку повної загальної середньої освіти. Відомство координує роботу місцевих органів управління освітою щодо виконання Інструкції з обліку дітей та підлітків шкільного віку.

Для того, щоб залучити дітей і підлітків шкільного віку до навчання та попередити випадки бродяжництва місцеві органи виконавчої влади та самоврядування вживають заходи щодо своєчасного виявлення і влаштування дітей, які опинилися у складних життєвих умовах, а саме:

  • запроваджено різні форми навчання (індивідуальна, екстернат)
  • функціонують вечірні (змінні) школи і класи з очною та заочною формами навчання
  • проводяться Всеукраїнський рейд «Урок», регіональні профілактичні рейди «Діти вулиці», «Канікули»
  • здійснюється роз’яснювальна робота з батьками щодо повернення дітей до навчання
  • проводяться засідання координаційних рад, перевіряються умови проживання дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих умовах тощо.

МОН повідомляє, що за інформацією місцевих органів управління освітою в минулому році за порушення вимог чинного законодавства з питань обліку дітей і підлітків шкільного віку та недостатній контроль за відвідуванням учнями навчальних занять до відповідальності було притягнуто 66 посадових осіб та 1925 батьків.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді