Проведено майстер-класи для директорів шкіл м. Сміла

5 лютого 2014 року ми завітали на Черкащину та провели семінар-практикум для керівників загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Адже підвищення інформаційної компетентності педагогів України — одне з пріоритетних завдань напряму «Експертус Освіта».

5 лютого 2014 року у навчально-виховному комплексі «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 15» за безпосередньої участі представників Управління освіти, молоді та спорту Смілянської міської ради Черкаської області та Цифрового видавництва «Міжнародний центр фінансово-економічного розвитку — Україна» проведено семінар-практикум для керівників загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів м. Сміла Черкаської області.

Тема семінару-практикуму, що об’єднала близько півсотні учасників, — «Шляхи підвищення управлінської діяльності на сучасному етапі». Урочисто відкрили міський освітянський захід Наталія Незнанова, начальник управління освіти, молоді і спорту Смілянської міської ради Черкаської області, Наталія Сташенко, голова Смілянської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України та Любов Бобришова, директор НВК № 15 м. Сміла.

Після презентації закладу «Школа вчителем стоїть» та виступу начальника управління освіти, молоді і спорту про актуальні завдання керівників щодо управління навчальним закладом учасників семінару-практикуму об’єднали у дві підгрупи і запросили до комп’ютерних класів. Під час майстер-класів з використання КОЗА-ДИСКа «Шаблони документів закладу освіти» та експертно-правової системи «Експертус Школа» керівники шкіл і позашкільних навчальних закладів мали змогу не лише збагатитися корисною для щоденної роботи інформацією, а й створити документи за допомогою цих електронних продуктів власноруч.

Катерина Алєксєєнко, головний редактор КОЗА-ДИСКів «Шаблони документів закладу освіти», «Шаблони і розробки для завучів школи», провела майстер-клас «Використання електронних продуктів і систем в управлінській діяльності». Після ознайомлення з каталогом документів, розміщених на диску, роботи в програмі, створення бази документів учасники семінару-практикуму дійшли висновку, що застосування інформаційних технологій сприяє оптимізації управлінської діяльності, економить час і значно полегшує паперову роботу.

Актуальною й інформативною стала лекція-презентація Вікторії Третяк, головного редактора експертно-правової системи «Експертус Школа», на тему «Проведення атестації педагогічних працівників у загальноосвітніх навчальних закладах». Представники напряму «Експертус Освіта» ознайомили присутніх з журналами та виданнями комплекту «Зразкова школа».

Перевершив найсміливіші очікування майстер-клас «Модель успішного керівника» Мар’яни Криворучко, Заслуженого вчителя України, заступника директора з навчально-виховної роботи НВК № 15. Василь Гончаренко, директор Смілянської загальноосвітньої школи – інтернату I–III ступенів Черкаської обласної ради, поінформував присутніх про проходження курсової перепідготовки у Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників.

За словами учасників, такий формат зустрічі дає змогу поширити перспективний досвід, обмінятися свіжими ідеями, апробувати новітні технології, здобути і вдосконалити вміння, необхідні для поліпшення управлінської діяльності.


Відгуки учасників майстер-класів

Видавництво здійснює корисну і цікаву роботу з покращення організації діяльності загальноосвітніх навчальних закладів. Дякуємо за майстер-класи з використання дисків і електронних систем в управлінській діяльності.

Василь ГОНЧАРЕНКО,

директор Смілянської загальноосвітньої школи – інтернату
I–III ступенів Черкаської обласної ради

Велика подяка за плідну роботу та допомогу в організації документообігу.

Вікторія ПІДМОГИЛЬНА,

директор загальноосвітньої школи
I–III ступенів № 11 м. Сміла

 

На дисках «Шаблони документів закладу освіти» та електронній системі «Експертус Школа» розміщена корисна інформація, що допомагає в роботі та економить робочий час. Дякуємо за допомогу!

Тетяна КАРЛО,

директор НВК «Загальноосвітня школа I–III ступенів № 3 – Колегіум»

 

Журнали «Практика управління закладом освіти», «Заступник директора школи», видання «Шаблони документів закладу освіти», система «Експертус Школа» дуже корисні, мають практичну спрямованість і є дійсно корисними для керівника.

Казимир АНТОНЕВИЧ,

директор загальноосвітньої школи
I–III ступенів № 13 м. Сміла

 

Творчому колективу напряму «Експертус Освіта» — творчих успіхів! Дякуємо, ваші видання — прекрасні, бо дійсно допомагають ефективно працювати.

Лариса ЯРОШИК,

директор Смілянської загальноосвітньої школи
I–III ступенів № 7

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді