Набрав чинності Технічний регламент безпечності іграшок

Набрав чинності Технічний регламент безпечності іграшок, який встановлює вимоги до безпечності іграшок та їх обігу на території України. Документ було затверджено Кабінетом Міністрів України 11 липня 2013 року.

Набрав чинності Технічний регламент безпечності іграшок, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2013 № 515.

Технічний регламент було розроблено з урахуванням Директиви 2009/48 Європейського Парламенту та Ради від 18.06.2009 про безпечність іграшок.

Документ установлює вимоги до безпечності іграшок та їх обігу на території України. Дія Технічного регламенту поширюється на вироби, що призначені для використання у грі дітьми віком до 14 років.

У документі визначено обов’язки суб’єктів господарювання, вимоги щодо безпечності іграшок, декларація про відповідність, особливості застосування національного знака відповідності, здійснення державного ринкового нагляду та інше.

У додатках подано перелік виробів, які не вважаються іграшками відповідно до Технічного регламенту безпечності іграшок, та вимоги щодо безпечності іграшок.

Зазначений документ розміщено в експертно-правових системах «Експертус: Дошкільний заклад» та «Експертус: Школа».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді