Дошкільники продовжують демонструвати свої театральні таланти

Триває Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва. Вихованці вітчизняних дошкільних навчальних закладів активно беруть участь у театральних постановках і демонструють високий рівень своїх творчих здібностей.

Триває Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва, започаткований за ініціативи Міністерства освіти і науки України для заохочення талановитих дітей до розвитку своїх здібностей.

Дошкільні навчальні заклади України беруть активну участь у фестивалі та відкривають для вихованців різноманітні види театрів, повідомляє МОН.

Наприклад, педагоги та вихованці дитячого садка № 36 м. Вінниця шукають нові форми та методи організації театралізованої діяльності. Творча група педагогів розпочала роботу над створенням «театру на фартухові». Цей вид театру надає можливість вихователю, одягнувши театр-фартух, відразу розпочати виставу. І вже за хвилину декорації рухаються разом з акторами, вихователь вміло маніпулює ляльками, вдало доповнюючи їх мімікою, жестами, засобами мовленнєвої виразності.

У Кривецькому дитячому садку «Дзвіночок» Луганської області до проведення фестивалю залучають і вихованців, і їхніх батьків. У садочку ознайомлюють дітей з різновидами театрів: театр рукавичок, театр кухлів, театр «конусні ляльки». Педагоги використовують музично-пісенний та пластично-танцювальний досвід у театралізації різних творів літературних жанрів, а також навчають володінню пластикою, мімікою, жестами.  

Про високий рівень творчих здібностей та майстерності дошкільників свідчать яскраві світлини.  

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді