МОН планує відмовитися від грифування підручників

Міністерство освіти і науки України відмовиться від грифування навчальної літератури для вітчизняних ЗНЗ та ВНЗ. Цю функцію буде передано новоствореній незалежній інституції та Національній академії педагогічних наук України.

Міністерство освіти і науки України (МОН) планує відмовитися від грифування навчальної літератури для вищої та середньої школи.

Про це заявив Міністр освіти і науки України Сергій Квіт під час виступу на загальних зборах Національної академії педагогічних наук України, повідомляє МОН.

За його словами, в майбутньому міністерство відмовиться від грифування підручників. Навчальну літературу для студентів будуть схвалювати до друку вчені ради ВНЗ або академічних установ.

«Для середньої школи планується створити незалежну інституцію, щоб цим займалося не міністерство. Думаю, що частину цих повноважень ми повинні передати Національній академії педагогічних наук України», — зауважив міністр.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді