Уряд пом’якшив умови економії державних коштів

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови Уряду «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» від 1.03.2014 р. № 65. Відповідна постанова від 23.04.2014 скасовує обмеження, встановлені з метою економії державних коштів.

Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 р. № 65» від 23.04.2014 № 128 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.2014 р. № 65. Ці зміни дещо пом’якшують заходи щодо економного та раціонального використання державних коштів. 

Про це повідомляє Профспілка працівників освіти і науки України.

Документом скасовано заборону на проведення ремонту приміщень, що перебувають в аварійному стані, приміщень навчальних, оздоровчих, санаторно-курортних закладів, ремонт яких здійснюється за рахунок коштів спеціального фонду.

Також урядовці дозволили використання автотранспортних засобів, що застосовуються у навчальному процесі згідно з навчальними планами. 

У новій редакції постанови приділено увагу пункту 12, який тимчасово припиняв встановлення доплат за виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників. Згідно зі змінами обмеження не стосуються вихователів, помічників вихователів, учителів, майстрів виробничого навчання, викладачів професійно-технічних та вищих навчальних закладів. 

Крім того, урядом дозволено заповнення вакантних посад за умови забезпечення оплати праці всіх обов’язкових виплат із заробітної плати працівникам, заборона на заповнення яких передбачалася пунктом 15.

Нарешті, відповідно до прийнятої постанови заробіток керівних працівників органів державної влади та інших державних органів обмежено 15-ма розмірами мінімальної заробітної плати. До нього не включено виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги для оздоровлення, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та оплату часу щорічної відпустки.

Зазначений документ розміщено в експертно-правових системах «Експертус: Дошкільний заклад» та «Експертус: Школа».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді