Наша професія — медична сестра

Побачив світ травневий номер журналу «Медична сестра дошкільного закладу», на сторінках якого розкрито становлення професії медичної сестри з нагоди святкування 160-річчя цієї професії та подано корисні матеріали, які щодня допомагатимуть фахівцю у його роботі.

Вийшов друком травневий номер журналу «Медична сестра дошкільного закладу». Цього місяця він присвячений темі «Наша професія — медична сестра». Пропонуємо ознайомитися зі змістом.

Наше життя — це постійний рух уперед, із перешкодами та хвилюванням про те, що нас чекає попереду. Однак успішний рух уперед неможливий без упевненості, внутрішньої рівноваги та позитивного ставлення до життя. Водночас це доводить вислів Альберта Ейнштейна: «Життя — це як водіння велосипеда. Аби зберегти рівновагу, ти мусиш рухатися». Щоб допомогти вам досягти внутрішнього балансу, у травневому номері журналу ми розмістили статтю на цю доволі актуальну для кожного тему з порадами експерта.

Справді, навчальний рік, що добігає кінця, був доволі виснажливим та сповненим хвилювань. Проте для батьків майбутніх вихованців розпочинається період підготовки до вступу дитини до дошкільного навчального закладу. Він охоплює обов’язковий медичний профілактичний огляд та підготовку необхідних медичних документів дитини. Медична сестра дошкільного закладу бере безпосередню участь у прийманні дитини до закладу. Тому вона має бути обізнаною з формами медичних документів дитини та правилами їх заповнення. Таке складне та відповідальне питання розкрито в публікації «Оформлюємо медичні документи дитини».

Також варто пам’ятати, що перші дні перебування дитини у дошкільному навчальному закладі дуже складні. А від того, наскільки успішною буде адаптація дитини до умов дошкільного навчального закладу, залежить насамперед стан її здоров’я. Полегшити новачку процес адаптації можуть батьки, якщо в перші дні будуть поруч із дитиною. Зі сторінок цього номера журналу ви дізнаєтеся, чи можуть перебувати батьки разом з дитиною в дитячому садку у перші дні адаптації та яких санітарно-гігієнічних вимог вони мають дотримуватися.

Одним із напрямів роботи медичної сестри дошкільного навчального закладу є участь у впровадженні новітніх здоров’язбережувальних технологій. Нині вони стрімко розвиваються, тому кожен дошкільний навчальний заклад у своєму арсеналі має кілька таких оригінальних здоров’язбережувальних технологій. У цьому номері журналу ми підготували для вас публікації про досвід впровадження здоров’язбережувальних технологій для зміцнення дихальної системи та покращення зору дошкільників.

Усе це та багато іншої корисної та цікавої інформації — на сторінках травневого числа журналу «Медична сестра дошкільного закладу».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді