Стартувала міжнародна акція «Шануймо Україну»

У межах проекту «Шануймо Україну» започатковано однойменну міжнародну акцію, перший тур якої присвячено 200-річчю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Переможці будуть визначені у семи номінаціях.

З ініціативи Ліцею політики, економіки, права та іноземних мов м. Києва та за підтримки освітніх установ, громадських організацій у межах проекту «Шануймо Україну» започаткована однойменна міжнародна акція. Перший тур присвячено 200-річчю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Метою
міжнародної акції «Шануймо Україну» (далі — Акція) є утвердження духовних цінностей як важливого чинника консолідації суспільства, активізація виховної та патріотичної роботи серед молоді, збереження і розвиток інтелектуального потенціалу України, активізація державної підтримки талановитої молоді та творчої праці вчителів, викладачів, керівників центрів дитячої та юнацької творчості, студій тощо.

Організаторами Акції є:

  • Наталія Чуприна, автор проекту;
  • Ліцей політики, економіки, права та іноземних мов м. Києва, директор Галина Пахарєва;
  • громадська організація «Асоціація керівників шкіл України», президент Олена Онаць;
  • громадська організація «Асоціація лідерів освіти України», голова правління Віктор Громовий;
  • громадська організація «Суспільна ініціатива — ІФ», голова правління Іван Мицканюк;
  • громадська організація «Центр освітніх програм», голова правління Наталія Тягай;
  • Катерина Марійчук, член Ради «Українці Москви», режисер українського молодіжного театру «Трипільська Русь», член спілки журналістів Росії, автор проекту Народна книга до 200-річчя Т. Шевченка «Та не однаково мені…»;
  • Іван Єрмаков, кандидат історичних наук, дослідник життєтворчості особистості;
  • Олександр Шпинковський, кандидат технічних наук, доцент кафедри інформаційних систем Одеського національного політехнічного універсистету, Голова журі обласного конкурсу МАН з комп’ютерних наук;
  • Олег Арсеєнко, автор культурологічних проектів, зокрема проекту «Світ, якому ми потрібні».


До участі в організації та проведенні Акції залучаються представники творчих спілок, громадських і освітянських організацій, благодійні фонди, інші зацікавлені особи та структури.

Генеральним інформаційним партнером проведення Акції є Цифрове видавництво Експертус (Міжнародний центр фінансово-економічного розвитку), напрям «Експертус Освіта».

До участі в Акції запрошують: учнівську та студентську молодь, педагогічні колективи, освітні заклади, установи, організації, товариства, українські діаспори тощо. У межах Акції проводиться творчий конкурс. Докладно про нього можна ознайомитися в Положенні про Акцію.

Перший тур Акції відбувається з 7 травня до 20 жовтня 2014 року і присвячений 200-річчю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Терміни проведення наступних турів визначають на етапі підбиття підсумків попереднього туру.

Поспішайте взяти участь в Акції! Бажаємо успіхів!

Докладно про проект «Шануймо Україну» — на порталі ukrshana.com.ua

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді