Ким мріють стати київські випускники 2014 року?

Нещодавно медіа група ГолосUA провела опитування та з’ясувала, з якою сферою діяльності пов’язують своє майбутнє випускники київських шкіл. Дізнайтеся про відповідальний вибір учорашніх школярів та ознайомтеся з рейтингом професій, що користуються успіхом в абітурієнтів.

Згідно з опитуванням, проведеним медіа групою ГолосUA,  випускники шкіл Києва мріють стати ІТ-фахівцями та радниками міністрів. Вчитися на менеджерів та юристів уже не актуально.

«Потрібно обирати спеціальності, які і грошей дозволять заробити, і користь країні принесуть. Ну, наприклад, я хочу стати програмістом — буду розробником програмного забезпечення інтернет-порталів для уряду. Цього нашій країні не вистачає», — ділиться планами 17-річний Олександр Межовий.

Його однокласники кажуть, що відчувають відповідальність за майбутнє України.

«Олігархи стали заможними в 90-ті, коли був рекет і бандитизм. Зараз такого немає, потрібно вчитися заробляти своїми мізками, а не кулаками. Я буду вчитися на фінансиста — хочу стати радником міністра фінансів або міністра економіки — потрібно контролювати процес реформування, а не просто критикувати їх!», — вважає випускник Олег Сергієнко.

Серед випускників також користуються успіхом професії лікаря та політолога. Крім того, популярними є технічні та військові спеціальності.

«У майбутньому хочу створити ідеальну партію, де немає брехні та корупції. Піду вчитися на політолога. Думаю, ці знання мені дуже знадобляться», — говорить випускниця Ольга Куля.

«А я піду до Академії МВС. Хочу стати начальником міліції, щоб знищити наркобізнес і корупцію в правоохоронних органах. Самому буде складно, тож агітую друзів іти зі мною», — розмірковує випускник Василь Омельченко.

Такі настрої та плани переважають цьогоріч у випускників столичних шкіл. А ким мріють стати ваші вихованці?

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді