Педагогів столиці навчать надавати дітям першу допомогу на воді

Як відомо, літні канікули школярів — це, перш за все, відпочинок біля водойм. Аби уникнути нещасних випадків, у Києві на базі ДСНС проведуть навчання для вчителів столичних шкіл та вихователів таборів щодо надання першої допомоги дітям у разі нещасних випадків на воді.

Учителів столичних шкіл та вихователів таборів навчать надавати дітям першу допомогу на воді. Про це під час робочої наради повідомив заступник директора — начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Сергій Рюмшин, повідомляє офіційний інтернет-портал Київської міської державної адміністрації.

«У нас на все місто 115 рятувальників. І під час купального сезону, особливо на період функціонування пришкільних таборів, ми повинні подбати про безпеку дітей на водних об’єктах. Тому, окрім постійних інструктажів правил поведінки на воді, ми на базі ДСНС готові провести навчання для вчителів щодо надання першої допомоги дітям у разі нещасних випадків на воді. Вважаю, що такими навичками повинні володіти як вчителі фізкультури, так і класні керівники», — наголосив посадовець.

Керівник управління професійної освіти Департаменту освіти і науки, молоді і спорту Микола Кучинський зауважив, що у навчальних закладах столиці наразі працює 95 пришкільних таборів, у яких перебуває 6 тис. 750 дітей.

«Зрозуміло, що без купання у водоймах літній відпочинок уявити неможливо. Аби уникнути нещасних випадків, ми постійно проводимо роз’яснювальні роботи з викладачами, вихователями, батьками і дітьми. Діти правила знають, але не завжди їх дотримуються. Тому у такій справі мало освітянських зусиль, необхідні злагоджені дії усіх: і школи, і громади, і міліції», — зазначив керівник управління професійної освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді