Добігає кінця цикл семінарів щодо залагодження конфліктних ситуацій у ДНЗ

Завершується цикл семінарів щодо уникнення та вирішення конфліктних ситуацій, який було проведено у Львові для завідувачів і вихователів дитячих садків. Учасники навчання протягом чотирьох тижнів мали змогу обговорити актуальні питання залагодження конфліктів у дошкільних навчальних закладах.

27 червня у Львові завершується цикл семінарів на тему «Методичні рекомендації щодо уникнення та розв’язку конфліктних ситуацій у дошкільних навчальних закладах».

Починаючи з 3 червня, протягом чотирьох тижнів завідувачі та вихователі дитячих садків відвідали цикл семінарів щодо уникнення та вирішення конфліктних ситуацій у ДНЗ.

«Те, що ми не вміємо розгледіти та виявити конфлікти, коли вони ще в зародку, є великою проблемою. Коли ми навчимося визначати можливі конфлікті ситуації, бачити та аналізувати подразники суперечок, коли матимемо спеціальні алгоритми дій у різноманітних суперечних та конфліктних випадках, коли зможемо навчити наших дітей ще змалку правильно реагувати на такі ситуації — тоді в нашому суспільстві буде набагато менше непорозумінь та сварок», — зазначили в управлінні освіти Львівської міської ради.

Для ефективної роботи семінару всім учасникам було попередньо надіслано корисні матеріали та веб-посилання з проблеми «Конфлікт. Конфліктні ситуації».

«Завідувачі та вихователі дошкільних навчальних закладів виконують важливу роль у формуванні дитини. Тому надзвичайно важливим є високий рівень професіоналізму, педагогічних навиків працівників дошкільних навчальних закладів», — вважає заступник начальника управління освіти Львівської міської ради Оксана Росипська.

Сьогодні, 27 червня, відбудеться підбиття підсумків навчання та урочисте завершення курсів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді