Держава будується нині…

Завершився тиждень пам’яті, присвячений 107-й річниці від Дня народження українського письменника, громадського та політичного діяча Олега Ольжича.

У день народження знаменитого земляка, 21 липня, в Житомирі було урочисто відкрито тиждень пам’яті цього видатного українського поета, вченого, політичного діяча.

Цього ж дня в обласній державній адміністрації відкрили виставку, присвячену пам’яті Олега Ольжича.

Ще донедавна ім’я видатного громадського діяча взагалі не було відоме широкому загалу, але зараз справжні українські патріоти виходять із небуття, щоб вказати нам єдиновірний шлях у боротьбі за державу. Головним пріоритетом для  поета була свобода його рідної держави.

Протягом тижня у Житомирі та області проходили численні літературно-мистецькі заходи, об’єднані під спільним девізом «Держава не твориться в будучині, держава будується нині». Метою заходів було привернути увагу широкого кола громадськості до постаті відомого українського патріота, публіциста і громадського діяча Олега Олександровича Кандиби, який увійшов в історію як Олег Ольжич, та познайомити з надбаннями великого Українця.

Закриття тижня пам’яті відбулось 25 липня у Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича. Під час концерту житомирська молодь декламувала вірші українських класиків та виконувала патріотичні пісні. Символічним завершенням тижня, присвяченого 107-й річниці від Дня народження нашого відомого земляка, стала акція зі свічками «Олег Ольжич. Відродження». Її провели одразу після концерту на майдані Соборному. Долучились до вшанування і представники влади.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді